Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Szilva | 80 g |
Kókusztejszín | 25 ml |
Aszalt szilva | 20 g |
Durumliszt | 10 g |
Citrom | 10 g |
Fahéj | 0,3 g |
Elkészítési mód:
- A szilvát kimagozzuk és kockára vágjuk.
- Az aszalt szilvát vízbe beáztatjuk, majd ha megpuhult, leszűrjük.
- A fűszerekkel és a reszelt citromhéjjal ízesített, megfelelő mennyiségű vízben megfőzzük a szilvát. Ha megfőtt, kókusztejszínes habarással besűrítjük.
- A levest botmixerrel pépesítjük és az aszalt szilvát levesbetétként beletéve tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 204 |
Zsír (g) | 9 |
Telített zsarsav (g) | 7,6 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 3,3 |
Szénhidrát (g) | 27 |
Élelmi rost (g) | 4 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 6,4 |
Allergének | glutén |
Becsült elkészítési idő | 15-30 perc |