Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Pulykamell | 70 g |
Fagyasztott vegyesfőzelék | 40 g |
Magvas, rozsos zsemle TM | 20 g |
Zsemlemorzsa TM | 10 g |
Vöröshagyma | 5 g |
Repceolaj | 5 ml |
Fűszerpaprika | 0,6 g |
Fokhagyma | 0,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,4 g |
Tojás | 0,1 g |
Feketebors | 0,06 g |
Elkészítési mód:
- A zsemlét vízbe áztatjuk.
- A megmosott, feldarabolt húst a beáztatott, kicsavart zsemlével ledaráljuk.
- Hozzáadjuk a felolvasztott vegyes zöldséget, a tojást, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
- Alaposan összedolgozzuk, majd személyenként egy nagyobb, vagy két kisebb pogácsát formázunk. Zsemlemorzsába forgatva, vékonyan kiolajozott tepsiben megsütjük.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 246 |
Zsír (g) | 8 |
Telített zsírsav (g) | 0,6 |
Koleszterin (mg) | 24,5 |
Fehérje (G) | 22 |
Szénhidrát (g) | 21 |
Élelmi rost (g) | 3,4 |
Hozáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 295 |
Allergének | tojásfehérje, glutén, tejfehérje |
Becsült elkészítési idő: |
30-60 perc |