Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Zöldséges vagdaltpogácsa, tejmentes

A húsimádók sem panaszkodhatnak, és a zöldségeknek, valamint a zsírszegény elkészítésnek köszönhetően máris előnyben vagyunk, a hagyományos fasírttal szemben.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Pulykamell 70 g
Fagyasztott vegyesfőzelék 40 g
Magvas, rozsos zsemle TM 20 g
Zsemlemorzsa TM 10 g
Vöröshagyma 5 g
Repceolaj 5 ml
Fűszerpaprika 0,6 g
Fokhagyma 0,5 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,4 g
Tojás 0,1 g
Feketebors 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk.
  2. A megmosott, feldarabolt húst a beáztatott, kicsavart zsemlével ledaráljuk.
  3. Hozzáadjuk a felolvasztott vegyes zöldséget, a tojást, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
  4. Alaposan összedolgozzuk, majd személyenként egy nagyobb, vagy két kisebb pogácsát formázunk. Zsemlemorzsába forgatva, vékonyan kiolajozott tepsiben megsütjük.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 246
Zsír (g) 8
Telített zsírsav (g) 0,6
Koleszterin (mg) 24,5
Fehérje (G) 22
Szénhidrát (g) 21
Élelmi rost (g) 3,4
Hozáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 295
Allergének tojásfehérje, glutén, tejfehérje

Becsült elkészítési idő:

30-60 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A zöldségek tárháza végtelen. Amilyen sokszínű, illatú, ízű és formájú változatuk létezik, annyiféleképpen készíthetjük el őket és olyan sok jótékony hatással rendelkeznek szervezetünk egészségére nézve.
Kiss-Tóth Bernadett
Mit ehetsz, ha tejfehérje-allergiás vagy? Mit ehetsz, ha tejfehérje-allergiás vagy?
Hazánkban a tehéntej az egyik leggyakoribb allergiát kiváltó élelmiszer. A kecske, juh, bivaly, kanca, szamár tejére való kicserélése nem lehetséges, mivel gyakran keresztallergia áll fenn. Tudj meg többet arról, mit ehetsz, ihatsz tejfehérje-allergia estén!
Bartha Kinga
Táplálékallergia Táplálékallergia
Egyre több embert érint, bármely korban kialakulhat, és kiváltó tényezőinek skálája szinte végtelen: ez a táplálékallergia. A szervezet egy/vagy több allergén (ebben az esetben táplálékok vagy táplálékösszetevők) által kiváltott specifikus, reprodukálható, kóros immunreakcióját értjük ez alatt.
Kiss-Tóth Bernadett