Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Zöldséges-tonhalas barnarizssaláta

Ebben az ételben egyszerűen minden benne van, ami a szívünknek kell: rostdús gabona, vitamindús zöldségek, a tonhalnak köszönhetően pedig többszörösen telítetlen zsírsavak. Ráadásul még finom is!

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Kalifornai paprika, piros 50 g
Zöldborsó 50 g
Barnarizs 50 g
Paradicsom 50 g
Olajos tonhal 40 g
Zöldpaprika 25 g
Zeller 20 g
Ecet, 20%-os 10 ml
Kukorica olaj 4 ml
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,5 g
Petrezselyemzöld 0,5 g

Elkészítési mód:

  1. A rizst és a zöldségeket megmossuk.
  2. A zöldségeket, amelyiket szükséges, felkockázzuk.
  3. Az olaj felében megpároljuk a rizst, a másik felében a zöldségeket.
  4. Végül mindezeket összekeverjük, majd az ecettel és a fűszerekkel ízesítjük.
  5. A tetejére szórjuk villával széttört tonhalat és lazán összekeverve tálaljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 421
Zsír (g) 14,2
Telített zsírsav (g) 2,7
Koleszterin (mg) 40
Fehérje (g) 18
Szénhidrát (g) 55
Élelmi rost (g) 10,6
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 384,6
Allergének zeller, hal
Becsült elkészítési idő 30-60 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben
A rizs jelentősége a táplálkozásban vitathatatlan, hiszen a búza után a második legfontosabb gabonaféle. A világnépesség felének szolgál alapvető táplálékul. Különlegesebb változatai egyre ismertebbé válnak, azonban kevesen tudják, melyik mire jó. Cikkünkben a különböző rizsfajták világába kalauzolunk el, miközben azt is megtudhatod, hogy milyen előnyökkel jár e gabonafélék fogyasztása.
Vincze-Bíró Andrea
A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A zöldségek tárháza végtelen. Amilyen sokszínű, illatú, ízű és formájú változatuk létezik, annyiféleképpen készíthetjük el őket és olyan sok jótékony hatással rendelkeznek szervezetünk egészségére nézve.
Kiss-Tóth Bernadett
A húsok, húskészítmények, halak szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A húsok, húskészítmények, halak szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A húsok, a húskészítmények, a halak mindegyike teljes értékű fehérjeforrás, ezen kívül külön-külön további értékes tápanyagokat rejtenek magukban. Ennek ellenére ez az a csoport, ami a legtöbb kritikát kapja egészségre gyakorolt hatásai tekintetében.
Schmidt Judit