Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Kalifornai paprika, piros | 50 g |
Zöldborsó | 50 g |
Barnarizs | 50 g |
Paradicsom | 50 g |
Olajos tonhal | 40 g |
Zöldpaprika | 25 g |
Zeller | 20 g |
Ecet, 20%-os | 10 ml |
Kukorica olaj | 4 ml |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,5 g |
Petrezselyemzöld | 0,5 g |
Elkészítési mód:
- A rizst és a zöldségeket megmossuk.
- A zöldségeket, amelyiket szükséges, felkockázzuk.
- Az olaj felében megpároljuk a rizst, a másik felében a zöldségeket.
- Végül mindezeket összekeverjük, majd az ecettel és a fűszerekkel ízesítjük.
- A tetejére szórjuk villával széttört tonhalat és lazán összekeverve tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 421 |
Zsír (g) | 14,2 |
Telített zsírsav (g) | 2,7 |
Koleszterin (mg) | 40 |
Fehérje (g) | 18 |
Szénhidrát (g) | 55 |
Élelmi rost (g) | 10,6 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 384,6 |
Allergének | zeller, hal |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |