Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Tonhalkrém tejmentes margarinnal

Hetente kétszer ajánlott halat fogyasztani, hogy megőrizzük egészségünket. A tonhal jelentős ómega-3 zsírsavtartalmával védi az ereinket a lerakódásoktól, és segít csökkenteni a koleszterinszintünket.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Olajos tonhal 40 g
Margarin, 25%-os TM 10 g
Friss citromlé  

Elkészítési mód:

  1. A tonhalról lecsöpögtetjük az olajat.
  2. Villával összetörjük.
  3. A margarinnal kikeverjük.
  4. Végül kevés citromlével ízesítjük.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 138,3
Zsír (g) 11
Telített zsírsav (g) 2,9
Koleszterin (mg) 40
Fehérje (g) 9,5
Szénhidrát (g) 0,01
Élelmi rost (g) 0
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 289,3
Allergének hal
Becsült elkészítési idő 5-15 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Mit egyél reggelire? Mit egyél reggelire?
Ha unod már a reggelid megszokott ízeit és ételeit, olvasd el tanácsainkat, amik segítenek neked, hogy változatosabbá tedd a nap első étkezését! 10 tipp a finom és tápláló reggelihez!
Juhász Flóra
A húsok, húskészítmények, halak szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A húsok, húskészítmények, halak szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A húsok, a húskészítmények, a halak mindegyike teljes értékű fehérjeforrás, ezen kívül külön-külön további értékes tápanyagokat rejtenek magukban. Ennek ellenére ez az a csoport, ami a legtöbb kritikát kapja egészségre gyakorolt hatásai tekintetében.
Schmidt Judit
Mit ehetsz, ha tejfehérje-allergiás vagy? Mit ehetsz, ha tejfehérje-allergiás vagy?
Hazánkban a tehéntej az egyik leggyakoribb allergiát kiváltó élelmiszer. A kecske, juh, bivaly, kanca, szamár tejére való kicserélése nem lehetséges, mivel gyakran keresztallergia áll fenn. Tudj meg többet arról, mit ehetsz, ihatsz tejfehérje-allergia estén!
Bartha Kinga