Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Tojás | 1 közepes darab |
Margarin, 35%-os TM | 10 g |
Vöröshagyma | 5 g |
Fűszerpaprika | 0,06 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,2 g |
Elkészítési mód:
- A tojást lobogó vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük.
- A héjától megtisztított főtt tojást villával szétnyomkodjuk.
- A tisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
- Összedolgozzuk a tojást, margarint és a vöröshagymát.
- A krémet fűszerpaprikával és csökkentett nátriumsóval ízesítjük.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 101 |
Zsír (g) | 8,3 |
Telített zsírsav (g) | 2,2 |
Koleszterin (mg) | 180 |
Fehérje (g) | 5,6 |
Szénhidrát (g) | 0,7 |
Élelmi rost (g) | 0,2 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 146 |
Allergének | tojásfehérje |
Becsült elkészítési idő | 15-30 perc |