Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Pulykamell | 70 g |
Fagyasztott vegyesfőzelék | 40 g |
Barna rizs GM | 20 g |
Zsemlemorzsa GM | 10 g |
Voroshagyma | 5 g |
Repceolaj | 5 ml |
Fűszerpaprika | 0,6 g |
Fokhagyma | 0,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,4 g |
Tojás | 0,1 g |
Feketebors | 0,06 g |
Elkészítési mód:
- A barna rizst megfőzzük.
- A megmosott, feldarabolt húst a főtt barnarizzsel ledaráljuk.
- Hozzáadjuk a felolvasztott vegyes zöldséget, a tojást, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
- Alaposan összedolgozzuk, majd személyenként egy nagyobb, vagy két kisebb pogácsát formázunk.
- Gluténmentes zsemlemorzsába forgatva, vékonyan kiolajozott tepsiben megsütjük.
Tipp: Daráljuk le szikkadt gluténmentes kenyerünket, hogy legyen a recepthez zsemlemorzsánk!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 259 |
Zsír (g) | 6,7 |
Telített zsírsav (g) | 0,8 |
Koleszterin (mg) | 47,1 |
Fehérje (g) | 20,7 |
Szénhidrát (g) | 28,4 |
Élelmi rost (g) | 3,9 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 285,4 |
Allergének | tojásfehérje, tejfehérje |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |