Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Gombakrém rizsliszttel

A házi szendvicskrémek sokkal finomabbak a bolti társaiknál, ha valaki egyszer ráérez a „kencézésre”, garantáltan nehezen mond majd le róla. A gombán kívül kipróbálhatjuk a borsót, vagy akár a brokkolit is a szendvicskrémekhez.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Csiperke 100 g
Tejföl, 12%-os 15 ml
Vöröshagyma 15 g
Margarin, 35%-os 10 g
Rizsliszt, gluténmentes 5 g
Petrezselyemzöld 5 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,2 g
Feketebors 0,1 g

Elkészítési mód:

  1. A gombát megmossuk, ha földesebb, alaposabban megtisztítjuk.
  2. Vékonyra reszeljük.
  3. A reszelt gombát a margarinon megpároljuk.
  4. Ízesítjük az apróra vágott hagymával, a petrezselyemmel, a sóval és a borssal.
  5. Amikor a levét elfőtte, meghintjük rizsliszttel, és átpirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a tejfölt, kissé átforraljuk.
  7. Ha szükséges, utóízesítjük.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 117
Zsír (g) 5,4
Telített zsírsav (g) 1,9
Koleszterin (mg) 8,6
Fehérje (g) 7,2
Szénhidrát (g) 9,8
Élelmi rost (g) 2,7
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 107,2
Allergének tejfehérje, laktóz
Becsült elkészítési idő 30-60 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai
Egészen új megközelítésben ismertetjük a különféle liszteket, amelyek ezúttal – néhány kivételtől eltekintve – nem a megszokott alapanyagokból készültek.
Vincze-Bíró Andrea
A vaj és a margarin helye és szerepe az étrendben A vaj és a margarin helye és szerepe az étrendben
A margarin és a vaj táplálkozás-élettani megítélését számos tényező befolyásolja, így ezek ismeretében érdemes dönteni arról, melyiket, milyen formában és mennyiségben fogyasztjuk.
Schmidt Judit
A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben
A rizs jelentősége a táplálkozásban vitathatatlan, hiszen a búza után a második legfontosabb gabonaféle. A világnépesség felének szolgál alapvető táplálékul. Különlegesebb változatai egyre ismertebbé válnak, azonban kevesen tudják, melyik mire jó. Cikkünkben a különböző rizsfajták világába kalauzolunk el, miközben azt is megtudhatod, hogy milyen előnyökkel jár e gabonafélék fogyasztása.
Vincze-Bíró Andrea