Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Cukkini | 250 g |
Tej, 1,5%-os | 100 ml |
Sovány tehéntúró | 60 g |
Durumtészta | 60 g |
Durumliszt | 10 g |
Margarin, 35%-os | 5 g |
Sovány sajt | 10 g |
Napraforgóolaj | 5 ml |
Fűszerpaprika | 0,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,4 g |
Szerecsendió | 0,1 g |
Feketebors | 0,05 g |
Elkészítési mód:
- A felkockázott cukkinit olajjal kikent tepsibe tesszük.
- Fűszerezzük az őrölt szerecsendióval, a fűszerpaprikával, a borssal, és kevés sóval.
- Lefedve alacsony hőfokon (180 oC), gyakran átforgatva megsütjük.
- A sütés legvégén hozzákeverjük a túrót.
- Kivesszük a sütőből és lefedve állni hagyjuk.
- A margarint felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, felengedjük tejjel és kevergetve felforraljuk, ízesítjük kevés sóval és szerecsendióval.
- Egy olajozott tepsibe lasagne tésztát fektetünk, rákenünk egy réteg tölteléket, majd beborítjuk tésztával.
- A rétegzést úgy folytatjuk, hogy a tetejére tészta kerüljön.
- Meglocsoljuk besamellel és forró sütőbe tesszük.
- Tíz perc után megszórjuk reszelt sajttal és az egészet készre sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 501 |
Zsír (g) | 11 |
Telített zsírsav (g) | 2,5 |
Koleszterin (mg) | 10 |
Fehérje (g) | 27 |
Szénhidrát (g) | 73 |
Élelmi rost (g) | 6 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 324 |
Allergének | glutén, tejfehérje, laktóz |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |