Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Cukkini | 200 g |
Tej, 1,5%-os | 60 ml |
Sovány tehéntúró | 60 g |
Durumtészta | 40 g |
Durumliszt | 6 g |
Margarin, 60%-os | 6 g |
Sovány sajt | 30 g |
Napraforgóolaj | 5 ml |
Fűszerpaprika | 0,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,4 g |
Szerecsendió | 0,1 g |
Feketebors | 0,05 g |
Elkészítési mód:
- A durumtésztát bő, forró vízben kifőzzük.
- A megmosott cukkínit lereszeljük.
- Fűszerezzük az őrölt szerecsendióval, a fűszerpaprikával, a borssal, és kevés sóval.
- Egy serpenyőben gyakran átforgatva megpároljuk, a végén pirítjuk.
- A sütés legvégén hozzákeverjük a túrót.
- A margarint felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, felengedjük tejjel és kevergetve felforraljuk, ízesítjük kevés sóval és szerecsendióval.
- A sajtot lereszeljük, és 2/3-át a mártásba keverjük.
- A kifőtt tésztához hozzákeverjük a cukkinis-túrós egyveleget.
- Hőálló tálba fektetjük, meglocsoljuk a sajtmártással és forró sütőbe tesszük.
- Tíz perc után megszórjuk a maradék reszelt sajttal és az egészet készre sütjük.
Energia- és tápaynagtartalom:
Enerigia (kcal) | 434 |
Zsír (g) | 13,4 |
Telített zsírsav (g) | 3,7 |
Koleszterin (mg) | 15,4 |
Fehérje (g) | 27,1 |
Szénhidrát (g) | 50,8 |
Élelmi rost (g) | 4,1 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 585,5 |
Allergének | glutén, tejfehérje, laktóz |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |