Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Olaszos zöldségleves

A recepthez felhasznált repceolajat ómega-3 zsírsavtartalma miatt javasolt fogyasztani. Levesünket próbáljuk meg friss fűszernövényekkel ízesíteni az igazi olaszos életérzésért!

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Kelkáposzta 20 g
Petrezselyemgyökér 15 g
Karalábé 10 g
Szárazbab 10 g
Zeller 10 g
Vöröshagyma 0,25 kis darab
Sárgarépa 0,25 közepes darab
Paradicsompüré 1 közepes evőkanál
Repceolaj 5 ml
Petrezselyemzöld 2,5 g
Oregánó 0,5 g
Friss bazsalikom 0,5 g
Feketebors 0,3 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,3 g

Elkészítési mód:

  1. A zöldségeket mossuk meg, tisztítsuk meg, és vágjuk körülbelül egyforma darabokra!
  2. Az alaposan megmosott, átválogatott szárazbabot előző nap áztassuk be! Friss hiányában használhatunk konzerv vagy mélyfagyasztott babot is.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá az előkészített zöldségeket!
  4. Ízesítsük a finomra vágott petrezselyemzölddel, az őrölt borssal, az oregánóval, a bazsalikommal és kevés sóval!
  5. Kicsit pirítsuk le, majd kevés vizet aláöntve pároljuk tovább!
  6. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, kanalazzuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk át!
  7. Folytonos keverés mellett engedjük fel személyenként 3 deciliter meleg vízzel!
  8. Amennyiben szükséges, ízesítsük még, és főzzük készre!

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 131,4
Zsír (g) 5
Telített zsírsav (g) 0,4
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 5
Szénhidrát (g) 16
Élelmi rost (g) 6,5
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 250,5
Allergének zeller
Becsült elkészítési idő 30-60 perc