Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Hideg szilvakrémleves

A kávétejszín alacsonyabb zsírtartalmú a társainál, ezért érdemes ezzel főzni, de levesbe, főzelékbe tehetünk tejet is. Ez a szilvaleves rosttartalmának köszönhetően székrekedés ellen/esetén is hatékony.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Szilva 80 g
Kávétejszín 25 ml
Aszalt szilva 20 g
Durumliszt 10 g
Citrom 10 g
Fahéj 0,3 g

Elkészítési mód:

  1. A szilvát kimagozzuk és kockára vágjuk.
  2. Az aszalt szilvát vízbe beáztatjuk, majd ha megpuhult, leszűrjük.
  3. A fűszerekkel és a reszelt citromhéjjal ízesített, megfelelő mennyiségű vízben megfőzzük a szilvát. Ha megfőtt, tejszínes habarással besűrítjük.
  4. A levest botmixerrel pépesítjük és az aszalt szilvát levesbetétként beletéve tálaljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 165
Zsír (g) 4,3
Telített zsírsav (g) 2,4
Koleszterin (mg) 8,5
Fehérje (g) 3,2
Szénhidrát (g) 26,4
Élelmi rost (g) 3,4
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 15,4
Allergének glutén, tejfehérje
Becsült elkészítési idő 15-30 perc