Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Szilva | 80 g |
Kávétejszín | 25 ml |
Aszalt szilva | 20 g |
Durumliszt | 10 g |
Citrom | 10 g |
Fahéj | 0,3 g |
Elkészítési mód:
- A szilvát kimagozzuk és kockára vágjuk.
- Az aszalt szilvát vízbe beáztatjuk, majd ha megpuhult, leszűrjük.
- A fűszerekkel és a reszelt citromhéjjal ízesített, megfelelő mennyiségű vízben megfőzzük a szilvát. Ha megfőtt, tejszínes habarással besűrítjük.
- A levest botmixerrel pépesítjük és az aszalt szilvát levesbetétként beletéve tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 165 |
Zsír (g) | 4,3 |
Telített zsírsav (g) | 2,4 |
Koleszterin (mg) | 8,5 |
Fehérje (g) | 3,2 |
Szénhidrát (g) | 26,4 |
Élelmi rost (g) | 3,4 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 15,4 |
Allergének | glutén, tejfehérje |
Becsült elkészítési idő | 15-30 perc |