Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Szárazbab | 50 g |
Margarin, 35%-os | 10 g |
Vöröshagyma | 5 g |
Petrezselyemzöld | 1,5 g |
Fokhagyma | 1 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,2 g |
Elkészítési mód:
- Előző este beáztatjuk a szárazbabot.
- A beáztatott szárazbabról a főzés előtt leöntjük a vizet.
- Friss, enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Ha megpuhult, kihűtjük, és burgonyanyomón áttörjük.
- Hozzáadjuk a margarint, az apróra vágott vöröshagymát és petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, valamint egy kevés sót.
- Alaposan összekeverjük, majd tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 194 |
Zsír (g) | 4 |
Telített zsírsav (g) | 1 |
Koleszterin (mg) | 0,2 |
Fehérje (g) | 11,3 |
Szénhidrát (g) | 27,9 |
Élelmi rost (g) | 12 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 93 |
Allergének | tejfehérje |
Becsült elkészítési idő | 60-120 perc |