Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Babpástétom

Tartalmas és ízletes pástétom, amit főként akkor javasolt fogyasztani, amikor a friss zöldfélék nem állnak rendelkezésünkre. Készíthetjük dupla adagban, és a maradékot lefagyaszthatjuk későbbre.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Szárazbab 50 g
Margarin, 35%-os 10 g
Vöröshagyma 5 g
Petrezselyemzöld 1,5 g
Fokhagyma 1 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,2 g

Elkészítési mód:

  1. Előző este beáztatjuk a szárazbabot.
  2. A beáztatott szárazbabról a főzés előtt leöntjük a vizet.
  3. Friss, enyhén sós vízben puhára főzzük.
  4. Ha megpuhult, kihűtjük, és burgonyanyomón áttörjük.
  5. Hozzáadjuk a margarint, az apróra vágott vöröshagymát és petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, valamint egy kevés sót.
  6. Alaposan összekeverjük, majd tálaljuk.

Energia- és tápanyagtartalom: 

Energia (kcal) 194
Zsír (g) 4
Telített zsírsav (g) 1
Koleszterin (mg) 0,2
Fehérje (g) 11,3
Szénhidrát (g) 27,9
Élelmi rost (g) 12
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 93
Allergének tejfehérje
Becsült elkészítési idő 60-120 perc