Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Hajdinaköret

A pohánka, más néven a hajdina nagy rosttartalmával szabályozza a vércukorszintet, rutintartalma révén pedig erősíti az erek falát, csökkenti a vérnyomást. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Hajdina 90 g
Petrezselyemzöld 3 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,1 g

Elkészítési mód:

  1. A hajdinát átválogatás után, folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le!
  2. Majd kétszeres mennyiségű meleg vízzel öntsük fel!
  3. Ízesítsük kevés sóval és fedő alatt kis lángon vagy forró sütőben főzzük meg!
  4. Közben ne kevergessük, hogy ne törjük össze a szemeket!
  5. Díszítsük, ízesítsük az apróra vágott petrezselyemzölddel!

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 309
Zsír (g) 3,6
Telített zsírsav (g) 0,3
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 8,9
Szénhidrát (g) 64,5
Élelmi rost (g) 3,5
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 25
Allergének -
Becsült elkészítési idő 15-30 perc