Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Hajdina | 90 g |
Petrezselyemzöld | 3 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,1 g |
Elkészítési mód:
- A hajdinát átválogatás után, folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le!
- Majd kétszeres mennyiségű meleg vízzel öntsük fel!
- Ízesítsük kevés sóval és fedő alatt kis lángon vagy forró sütőben főzzük meg!
- Közben ne kevergessük, hogy ne törjük össze a szemeket!
- Díszítsük, ízesítsük az apróra vágott petrezselyemzölddel!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 309 |
Zsír (g) | 3,6 |
Telített zsírsav (g) | 0,3 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 8,9 |
Szénhidrát (g) | 64,5 |
Élelmi rost (g) | 3,5 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 25 |
Allergének | - |
Becsült elkészítési idő | 15-30 perc |