Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Tőkehalfilé | 120 g |
Citrom | 30 g |
Graham-liszt | 10 g |
Olívaolaj | 5 ml |
Fokhagyma | 1,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,5 g |
Őrölt fehérbors | 0,2 g |
Elkészítési mód:
- A halszeletet megsózzuk és megszórjuk az őrölt fehérborssal.
- A megtisztított fokhagymát péppé zúzzuk és bedörzsöljük vele a halszeletet.
- 10-15 percig hagyjuk állni, majd lisztbe forgatjuk és a felmelegített olajban serpenyőben pirosra sütjük. Fedjük le a serpenyőt, hogy közben párolódjon is a halszelet!
- Vigyázzunk a sütéskor, kis lángon tegyük, nehogy megégjen a fokhagyma!
- A tetejére citromszeleteket téve tálaljuk.
Tipp: Amikor vásárolunk, figyeljünk arra, hogy főzéshez használható olívaolajat válasszunk, ugyanis ha az extra szűz olívaolajat hevítjük, megemelkedik a transzzsírsav-tartalma!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 183,8 |
Zsír (g) | 5,6 |
Telített zsírsav (g) | 0,76 |
Koleszterin (mg) | 56,4 |
Fehérje (g) | 22,9 |
Szénhidrát (g) | 9 |
Élelmi rost (g) | 2,9 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium | 208 |
Allergének | hal, glutén |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |