Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Friss csicseriborsó | 50 g |
Paradicsompüré | 40 g |
Vöröshagyma | 15 g |
Friss citromlé | 5 ml |
Víz | 3 dl |
Babérlevél | 1,5 g |
Petrezselyemzöld | 1 g |
Fokhagyma | 0,75 g |
Köménymag | 0,4 g |
Csökentett nátriumtartalmú só | 0,2 g |
Feketebors | 0,1 g |
Fűszerpaprika | 0,1 g |
Cayenne bors | 0,06 g |
Elkészítési mód:
- Válogassuk ki és öblítsük le a csicseriborsót, majd áztassuk be vízbe egy éjszakára! (Választhatunk konzerv vagy üveges csicseriborsót is.).
- Másnap öntsük le róla az áztató vizet, adjunk hozzá frisset és tegyük bele a babérlevet!
- Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet közepes lángra, és így főzzük kb. 1,5 órán keresztül, vagy amíg a csicseriborsó teljesen meg nem puhul!
- Ha megfőtt, öntsük le róla a vizet, szűrjük le!
- Majd a turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsük összes többi hozzávalóval (Cayenne bors, frissen őrölt feketebors, fokhagyma, friss citromlé, őrölt kömény, aprított vöröshagyma, só, paradicsompüré, fűszerpaprika), amíg teljesen sima nem lesz!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 130,8 |
Zsír (g) | 2 |
Telített zsírsav (g) | 0,04 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 6,3 |
Szénhidrát (g) | 22 |
Élelmi rost (g) | 1,5 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 296 |
Allergének | - |
Becsült elkészítési idő | 60-120 perc |