Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Zeller | 100 g |
Sárgarépa | 50 g |
Póréhagyma | 20 g |
Petrezselyemzöld | 1 g |
Kurkuma | 0,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,2 g |
Feketebors | 0,06 g |
Elkészítési mód:
- A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, felszeleteljük.
- A póréhagymát felkarikázzuk.
- A zöldségeket puhára főzzük a fűszerekkel ízesítve (a kurkuma kivételével).
- Ha kész, szedjük ki a vízből zöldségeket, majd pépesítsük a keveréket!
- Így tegyük vissza a zöldséglébe!
- Végül adjunk hozzá egy kevés kurkumát!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 61 |
Zsír (g) | 0,5 |
Telített zsírsav (g) | 0,03 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 2,5 |
Szénhidrát (g) | 10,8 |
Élelmi rost (g) | 6,6 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 189 |
Allergének | zeller, |
Becsült elkészítési idő | 15-30 perc |