Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Csirkeraguleves

Ha tenni szeretnénk szívünk védelméért, fontos, hogy naponta többször is fogyasszunk zöldségféléket. Ezért előnyös, ha minden napra jut zöldségleves is, például ez az ízletes csirkeraguleves.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Csirkemell 70 g
Zöldbab 40 g
Sárgarépa 40 g
Zeller 25 g
Petrezselyemgyökér 20 g
Vöröshagyma 15 g
Friss citromlé 15 ml
Durumliszt 8 g
Repceolaj 5 ml
Petrezselyemzöld 3 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,2 g
Fehérbors 0,3 g

 

Elkészítési mód:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk a petrezselyemzölddel együtt.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.
  3. Rátesszük a kockákra vágott húst, ízesítjük a fűszerekkel.
  4. Átpirítjuk, majd hozzátesszük a tisztított, megmosott apróra vágott 1735631940 vegyes zöldségeket, valamint az apróra vágott petrezselymet.
  5. Zsírjára pirítjuk, majd liszttel megszórjuk, alaposan elkeverjük.
  6. Felengedjük kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk.
  7. Többször visszapótoljuk az elpárolgott vizet.
  8. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel.
  9. Alaposan átforraljuk, utóízesítjük citromlével.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 208
Zsír (g) 5,6
Telített zsírsav (g) 0,5
Koleszterin (mg) 42
Fehérje (g) 20,8
Szénhidrát (g) 17,5
Élelmi rost (g) 5,3
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 180
Allergének glutén, zeller
Becsült elkészítési idő 30-60 perc