Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Csirkemell | 70 g |
Zöldbab | 40 g |
Sárgarépa | 40 g |
Zeller | 25 g |
Petrezselyemgyökér | 20 g |
Vöröshagyma | 15 g |
Friss citromlé | 15 ml |
Durumliszt | 8 g |
Repceolaj | 5 ml |
Petrezselyemzöld | 3 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,2 g |
Fehérbors | 0,3 g |
Elkészítési mód:
- A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk a petrezselyemzölddel együtt.
- Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.
- Rátesszük a kockákra vágott húst, ízesítjük a fűszerekkel.
- Átpirítjuk, majd hozzátesszük a tisztított, megmosott apróra vágott 1735631940 vegyes zöldségeket, valamint az apróra vágott petrezselymet.
- Zsírjára pirítjuk, majd liszttel megszórjuk, alaposan elkeverjük.
- Felengedjük kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk.
- Többször visszapótoljuk az elpárolgott vizet.
- Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel.
- Alaposan átforraljuk, utóízesítjük citromlével.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 208 |
Zsír (g) | 5,6 |
Telített zsírsav (g) | 0,5 |
Koleszterin (mg) | 42 |
Fehérje (g) | 20,8 |
Szénhidrát (g) | 17,5 |
Élelmi rost (g) | 5,3 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 180 |
Allergének | glutén, zeller |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |