Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Gombakrém

A házi szendvicskrémek sokkal finomabbak a bolti társaiknál, ha valaki egyszer ráérez a „kencézésre”, garantáltan nehezen mond majd le róla. A gombán kívül kipróbálhatjuk a borsót, vagy akár a brokkolit is a szendvicskrémekhez.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Csiperke 100 g
Tejföl, 12%-os 15 ml
Vöröshagyma 15 g
Margarin, 35%-os 10 g
Durumliszt 5 g
Petrezselyemzöld 5 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,1 g
Feketebors 0,1 g

Elkészítési mód:

  1. A gombát megmossuk, ha földesebb, alaposabban megtisztítjuk.
  2. Vékonyra reszeljük.
  3. A reszelt gombát a margarinon megpároljuk.
  4. Ízesítjük az apróra vágott hagymával, a petrezselyemmel, a sóval és a borssal.
  5. Amikor a levét elfőtte, meghintjük liszttel, és átpirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a tejfölt, kissé átforraljuk.
  7. Ha szükséges, utóízesítjük.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 117,6
Zsír (g) 5,5
Telített zsírsav (g) 1,9
Koleszterin (mg) 8,8
Fehérje (g) 7,5
Szénhidrát (g) 9,4
Élelmi rost (g) 2,8
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 83
Allergének glutén, tejfehérje, laktóz
Becsült elkészítási idő 30-60 perc