Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Tepsiben sült burgonya

Sokan kerülik a burgonyát, főként szénhidráttartalmára hivatkozva. Ám táplálkozásunk alapját a szénhidrátoknak kellene alkotniuk, így heti 1-2 alkalommal a burgonya is a tányérunkra kerülhet.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Burgonya 250 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,2 g

Elkészítési mód:

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, ha szükséges, egy erre a célra rendszeresített körömkefével lesúroljuk a héját.
  2. Majd enyhén sós vízben megfőzzük.
  3. Ezt követően közepes nagyságú cikkekre vágjuk.
  4. A burgonyát egy tapadásmentes bevonatú tepsire helyezzük, majd betoljuk a tepsit az előmelegített sütőbe.
  5. Aranybarnára-pirosasra sütjük.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 234,4
Zsír (g) 0,5
Telített zsírsav (g) 0,06
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 6,3
Szénhidrát (g) 50
Élelmi rost (g) 6,3
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 59
Allergének -
Becsült elkészítési idő 30-60 perc