Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Brassói feltét, csirkehúsból

Nem feltétlenül kell kedvenc magyaros ételeinket kizárnunk az étrendünkből, ha odafigyelünk a zsírszegénységre. A zsírszegény csirkemellel készítve a brassói éppoly finom, mint ahogy azt megszoktuk.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Csirkemell, lebőrözött 100 g
Vöröshagyma 10 g
Repceolaj 5 ml
Fokhagyma 1 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,52 g
Majoránna 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rátesszük a kis kockákra vágott húst.
  3. Ízesítjük sóval, majoránnával.
  4. Az elpárolgott vizet pótolva, többször lepirítjuk, majd rátesszük a zúzott fokhagymát.
  5. Ismét vizet öntünk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 156,5
Zsír (g) 5,5
Telített zsírsav (g) 0,58
Koleszterin (mg) 60
Fehérje (g) 24,9
Szénhidrát (g) 1,6
Élelmi rost (g) 0,3
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 125
Allergének -
Becsült elkészítési idő 30-60 perc