Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Paradicsom | 50 g |
Sárgarépa | 40 g |
Petrezselyemzöld | 30 g |
Kelkáposzta | 30 g |
Póréhagyma | 20 g |
Zeller | 20 g |
Petrezselyemgyökér | 5 g |
Olívaolaj | 5 ml |
Friss bazsalikom | 2 g |
Oregánó | 2 g |
Őrölt fehérbors | 2 g |
Fokhagyma | 2 g |
Borsikafű | 0,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,3 g |
Elkészítési mód:
- A megmosott, megtisztított zöldségeket gyufaszál vékonyságúra vágjuk.
- Rádobjuk az olajban már piruló paradicsompürére!
- Felöntjük vízzel, majd az egészet fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borsikafűvel.
- Készre főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 136,6 |
Zsír (g) | 5,4 |
Telített zsírsav (g) | 0,73 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 5 |
Szénhidrát (g) | 16,8 |
Élelmi rost (g) | 8,5 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 166,9 |
Allergének | zeller |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |