Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Minestrone leves

A minestrone egy tartalmas olasz leves vagy egytálétel, amit minden házban másképp készítenek. Bátran lehet vele kísérletezni az idénynek megfelelően.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Paradicsom 50 g
Sárgarépa 40 g
Petrezselyemzöld 30 g
Kelkáposzta 30 g
Póréhagyma 20 g
Zeller 20 g
Petrezselyemgyökér 5 g
Olívaolaj 5 ml
Friss bazsalikom 2 g
Oregánó 2 g
Őrölt fehérbors 2 g
Fokhagyma 2 g
Borsikafű 0,5 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,3 g

Elkészítési mód:

  1. A megmosott, megtisztított zöldségeket gyufaszál vékonyságúra vágjuk.
  2. Rádobjuk az olajban már piruló paradicsompürére!
  3. Felöntjük vízzel, majd az egészet fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borsikafűvel.
  4. Készre főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 136,6
Zsír (g) 5,4
Telített zsírsav (g) 0,73
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 5
Szénhidrát (g) 16,8
Élelmi rost (g) 8,5
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 166,9
Allergének zeller
Becsült elkészítési idő 30-60 perc