Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Csirkemell | 100 g |
Vöröshagyma | 40 g |
Zöldpaprika | 20 g |
Paradicsom | 10 g |
Repceolaj | 5 ml |
Fűszerpaprika | 2 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,4 g |
Feketebors | 0,2 g |
Elkészítési mód:
- Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk.
- Beletesszük az előkészített, feldarabolt csirkehúst.
- Sóval ízesítjük.
- Zsírjára pirítjuk, felengedjük kevés vízzel, majd megint lepirítjuk.
- Ismét vizet öntünk alá, őrölt borssal, fűszerpaprikával és a karikára vágott paprikával, feldarabolt paradicsommal tovább ízesítjük.
- Fedő alatt, néhányszor megkeverve készre pároljuk.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 180 |
Zsír (g) | 5,7 |
Telített zsírsav (g) | 0,59 |
Koleszterin (mg) | 60 |
Fehérje (g) | 25,8 |
Szénhidrát (g) | 6,2 |
Élelmi rost (g) | 2,2 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 177 |
Allergének | - |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |