Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Csirkemellpörkölt

A magyaros ízekről sem kell feltétlenül lemondanunk, nem mindegy azonban, miből főzünk. Zsírszegény húsból, csökkentett nátriumtartalmú sóval, kevés olajjal a pörkölt egyszerre lesz finom és egészséges!

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Csirkemell 100 g
Vöröshagyma 40 g
Zöldpaprika 20 g
Paradicsom 10 g
Repceolaj 5 ml
Fűszerpaprika 2 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,4 g
Feketebors 0,2 g

Elkészítési mód:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Beletesszük az előkészített, feldarabolt csirkehúst.
  3. Sóval ízesítjük.
  4. Zsírjára pirítjuk, felengedjük kevés vízzel, majd megint lepirítjuk.
  5. Ismét vizet öntünk alá, őrölt borssal, fűszerpaprikával és a karikára vágott paprikával, feldarabolt paradicsommal tovább ízesítjük.
  6. Fedő alatt, néhányszor megkeverve készre pároljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 180
Zsír (g) 5,7
Telített zsírsav (g) 0,59
Koleszterin (mg) 60
Fehérje (g) 25,8
Szénhidrát (g) 6,2
Élelmi rost (g) 2,2
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 177
Allergének -
Becsült elkészítési idő 30-60 perc