Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Tárkonyos sárgarépa-krémleves

Egyszerű hozzávalókból is lehet különleges ételeket készíteni. Ráadásul a pikáns fűszerezéssel a sózást teljesen meg is spórolhatjuk, ami hosszútávon jó hatású a vérnyomásunkra.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Sárgarépa 50 g
Vöröshagyma 20 g
Póréhagyma 7,5 g
Citromlé 5 ml
Szőlőmagolaj 4 ml
Fokhagyma 1,5 g
Tárkony 1 g

Elkészítési mód:

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, és a folyadékkal felengedjük.
  2. A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk.
  3. Egy megfelelő méretű lábosban puhára főzzük a hagymás alaphoz öntve.
  4. Amikor puhára főtt, botmixerrel pürésítjük.
  5. Hozzáadjuk a tárkonyleveleket, s végül kevés citromlével ízesítjük.

   Tálalási javaslat: hosszában kettévágott, blansírozott sárgarépával és tárkonylevelekkel díszíthetjük.

Eneriga- és tápanyagtartalom:

Energia )kcal) 72,7
Zsír (g) 4,2
Telített zsírsav (g) 0,4
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 1,3
Szénhidrát (g) 7,2
Élelmi rost (g) 2,6
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 65,3
Allergének -
Becsült elkészítési idő: 15-30 perc