Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Sárgarépa | 50 g |
Vöröshagyma | 20 g |
Póréhagyma | 7,5 g |
Citromlé | 5 ml |
Szőlőmagolaj | 4 ml |
Fokhagyma | 1,5 g |
Tárkony | 1 g |
Elkészítési mód:
- A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, és a folyadékkal felengedjük.
- A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk.
- Egy megfelelő méretű lábosban puhára főzzük a hagymás alaphoz öntve.
- Amikor puhára főtt, botmixerrel pürésítjük.
- Hozzáadjuk a tárkonyleveleket, s végül kevés citromlével ízesítjük.
Tálalási javaslat: hosszában kettévágott, blansírozott sárgarépával és tárkonylevelekkel díszíthetjük.
Eneriga- és tápanyagtartalom:
Energia )kcal) | 72,7 |
Zsír (g) | 4,2 |
Telített zsírsav (g) | 0,4 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 1,3 |
Szénhidrát (g) | 7,2 |
Élelmi rost (g) | 2,6 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 65,3 |
Allergének | - |
Becsült elkészítési idő: | 15-30 perc |