Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Alma | 50 g |
Cékla | 50 g |
Sárgarépa | 50 g |
Friss citromlé | 10 g |
Elkészítési mód:
- A céklát megmossuk, héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, és az almareszelőn lereszeljük.
- Az almát szintén megmossuk (a héját csak akkor hámozzuk le, ha csúnya), és az almareszelőn lereszeljük.
- Ugyanezt tesszük a sárgarépával is. (Természetesen a répa héját le kell hámozni).
- A frissen facsart citromlevet ráöntjük a céklás répás almára.
- Alaposan elkeverjük, tálalás előtt néhány óráig hűvös helyen pihentetjük.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 57,6 |
Zsír (g) | 0,4 |
Telített zsírsav (g) | 0,02 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 1,5 |
Szénhidrát (g) | 11,3 |
Élelmi rost (g) | 4,1 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 113,6 |
Allergének | - |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |