Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Almás-sárgarépás céklasaláta

Színpompás, szemet gyönyörködtető, nagy pektintartalmú kiegészítője étkezéseinknek. Elkészítése közben ajánlott gumikesztyűt húzni.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Alma 50 g
Cékla 50 g
Sárgarépa 50 g
Friss citromlé 10 g

Elkészítési mód:

  1. A céklát megmossuk, héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, és az almareszelőn lereszeljük.
  2. Az almát szintén megmossuk (a héját csak akkor hámozzuk le, ha csúnya), és az almareszelőn lereszeljük.
  3. Ugyanezt tesszük a sárgarépával is. (Természetesen a répa héját le kell hámozni).
  4. A frissen facsart citromlevet ráöntjük a céklás répás almára.
  5. Alaposan elkeverjük, tálalás előtt néhány óráig hűvös helyen pihentetjük.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 57,6
Zsír (g) 0,4
Telített zsírsav (g) 0,02
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 1,5
Szénhidrát (g) 11,3
Élelmi rost (g) 4,1
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 113,6
Allergének -
Becsült elkészítési idő 30-60 perc